Nové fotografie - Plamen Ještětice + Na vodě

08.07.2017 22:19

 

   Soutěž Plamen 2017 v Ještěticích   -  Konec května jako vždy patří celostátní hře Plamen a tedy mladým hasičům. Počasí v květnu bývá poměrně vrtkavé a této akci obyčejně nepřeje. Všichni máme v paměti loňskou soutěž v Jílovicích, kdy se 28.5.2016 obcí prohnala blesková povodeň, která naplno zasáhla tábor soutěžících. Naštěstí došlo jen k materiálním škodám. 

Letos se tato soutěž konala 26.-28. května v Ještěticích. Pěkné počasí vydrželo po celou dobu konání soutěže, a tak bychom si to přáli i pro další ročníky. Družstvo našich mladých hasičů bojovalo v kategorii starších a v silné konkurenci obsadilo 16. místo z celkových 23 družstev. Poděkování patří mladým hasičům a celému týmu a doprovodu za přípravu a reprezentaci. Je třeba také poděkovat všem organizátorům a pořadatelům celé soutěže za její zdárný průběh. 

 

Na vodě 2017 - "Orlice potřetí" - Další akcí pro mladé hasiče byla plavba po řece Orlici, už třetí v pořadí. Tak jako i v minulých ročnících probíhalo zajištění akce s dospělým doprovodem. Trasa se neměnila, start byl v Kostelci nad Orlicí v sobotu 24.června a na vodu vyrazilo 14 lodí s posádkou 28 členů.  Splavnost byla oproti minulým ročníkům daleko lepší, takže dopádlovat  17 kilometrů do areálu Rampa sportu v Týništi nad Orlicí bylo docela v pohodě. Tady byla plánovaná  zastávka. Opékání špekáčků a konzumace dalších dobrot z domova bylo vyvrcholení prvního dne a samozřejmě  nutností na nabrání sil na druhý den. Spaní  řešil každý po svém, takže někdo nocoval  ve stanu, někdo v autě, ale někteří i odvážně pod širákem. Ráno po snídani vyrazilo po proudu už 10 lodí  s posádkou 20ti plavců, kteří nakonec po 14ti kilometrech  dorazili do Krňovic. Po oba dva dny bylo krásné počasí, což přispělo k dobré náladě a pohodě na vodě. Dík patří  všem organizátorům, účastníkům a samozřejmě hlavně sponzorům této akce.